Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Zwolle – Man (60) tegen de grond geslagen na pro-Palestina-demonstratie

Een man van 60 uit Nijmegen is naar nu blijkt afgelopen najaar mishandeld in Zwolle. Dit gebeurde na een pro-Palestina-demonstratie in die plaats, op 4 november. De betoging trok honderden bezoekers. De politie zoekt er twee op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling.
Een van de verdachten die de politie zoekt, droeg tijdens het incident een Syrische vlag. Hij gaf de Nijmegenaar van achteren een vuistslag tegen zijn hoofd. Vrijwel meteen erna deelde de tweede verdachte een beuk aan de man uit. Die strompelde daardoor een winkel van Kruidvat in.


Veel politie
De politie was vanwege de pro-Palestina-betoging met veel agenten in de Zwolse binnenstad en de mobiele eenheid stond paraat. Uiteindelijk hoefde de ME niet in actie te komen. Maar het tegen de grond slaan van het slachtoffer zag de politie niet. Een bewakingscamera van het filiaal van Kruidvat legde alles vast.
De man liep een hersenschudding en diverse kneuzingen op en moest zich laten behandelen door een arts. Ook hield hij een afgebroken tand aan de mishandeling over.


Aangesproken door jonge mannen
Het slachtoffer verklaarde tegen de politie dat hij was aangesproken door jonge mannen en die hem vroegen of hij iets had geroepen tijdens de demonstratie. De man antwoordde ontkennend. Het slachtoffer werd uitgescholden en daarna afgetuigd.

barbecuebarrel cool