Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Den Dolder – Oplichter steelt voor 50.000 euro aan sieraden


Op maandag 11 september is een 83-jarige vrouw uit Den Dolder slachtoffer geworden van een doortrapte oplichtingstruc, waarbij al haar kostbare sieraden en zilverwerk zijn gestolen.
De vrouw wordt gebeld door een man die beweert van de ABN AMRO te zijn. Ze twijfelt, want ze herinnert zich nog een nare ervaring twee jaar geleden. Toen is ze meer dan 5000 euro kwijtgeraakt door oplichting. De zogenaamde bankmedewerker, die zichzelf Maarten Muller noemt, zegt dat er vreemde transacties gaande zijn op haar rekening, maar de vrouw trapt er niet in.


Tijdens het telefoongesprek van meer dan twee uur gooit de man het over een andere boeg. Hij weet haar ervan te overtuigen dat criminelen het op haar voorzien hebben. Hij overtuigt haar om haar sieraden en zilverwerk aan een koerier af te geven. Ze vertrouwt de situatie en overhandigt haar kostbare bezittingen aan de persoon die beweert van de bank te zijn. Er wordt niet om bankgegevens gevraagd, wat de vrouw geruststelt.
Uiteindelijk krijgt ze door dat ze toch opnieuw op slinkse wijze is opgelicht. Haar sieraden en zilverwerk, ter waarde van 40 tot 50.000 euro, zijn weg.

barbecuebarrel cool