Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Utrecht – Man steelt voor 30 duizend euro aan goud van Duits echtpaar

Een oplichter weet een Duits echtpaar te misleiden voor een bedrag van maar liefst 30.000 euro.
Het echtpaar heeft hun boot te koop heeft gezet op internet en raakt in contact met de oplichter die zich voordoet als een serieuze koper. Na een aantal ontmoetingen, waarbij de sfeer gemoedelijk is, weet hij het echtpaar ervan te overtuigen om niet alleen hun boot te verkopen, maar ook om goud aan hem te leveren. Dit alles gebeurt onder het mom van een lucratieve deal, waarbij de oplichter bereid is om 4% extra te betalen voor het goud.

Janskerkhof
De laatste ontmoeting vindt plaats in een restaurant aan het Janskerkhof in Utrecht. Het is dan woensdag 11 oktober aan het begin van de middag. De oplichter legt een goed verpakt pakketje met geld op tafel, terwijl het echtpaar het goud tevoorschijn haalt. De oplichter zegt het goud te willen controleren met een chemische vloeistof en neemt het mee naar het toilet. Wanneer de oplichter niet meer terugkomt, ontdekken ze dat het pakketje geld nep is en dat de oplichter spoorloos is verdwenen.

Gelijkenis
Dit incident vertoont opvallende gelijkenissen met een zaak uit 2017. Toen werden een goudhandelaar en zijn vriend opgelicht voor een bedrag van 35.000 euro in hetzelfde café, toen nog café Broers geheten. Ook toen werd het goud onder valse voorwendselen meegenomen naar het toilet, waar de oplichter vervolgens via een doorgang naar het naastgelegen hotel wist te ontsnappen. Onderstaand beeld is getoond in een uitzending van begin 2018. De politie houdt er rekening mee dat het om dezelfde man gaat.


Signalement (beeld okt 2023)
ongeveer 50 jaar
grijze/donkere baard
netjes/verzorgd uiterlijk
1.75m, slank postuur
blauwe spijkerbroek
donker vest
groen/blauwe pet
lichtgrijze schoudertas
spreekt Nederlands en Duits

Wie is de man?