Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Zoetermeer – Bejaarde vrouw opgelicht

Een 75-jarige vrouw uit Zoetermeer is ruim 3000 euro kwijtgeraakt nadat ze aan de telefoon is opgelicht door een zogenaamde bankmedewerker. Haar pinpas is thuis opgehaald en daar is een man uitgebreid mee gaan pinnen en winkelen.Het slachtoffer krijgt eind mei een sms met de tekst ‘Hoeft u geen nieuwe kaart te vragen bij de ING, meld dit dan even bij de link’. Ze drukt daar op en wordt dan gebeld door iemand die zich voordoet als een medewerker van de bank. Die maakt haar wijs dat ze het slachtoffer zou worden van cybercrime.
In een twee uur durend telefoongesprek met afwisselend de ‘bankmedewerker’ en een ‘cyberspecialist’ die haar willen helpen, geeft ze al haar gegevens door. Ook maakt ze geld over en geeft ze haar bankpas en telefoon mee aan een koerier die bij haar thuis komt.

Daarna is er veel geld opgenomen, bij geldautomaten in Zoetermeer en Leiden en bij de Mediamarkt in Zoetermeer. Daar zijn Airpods en een iPad gekocht. In totaal is het slachtoffer ruim 3000 euro kwijt.
Bij alle pintransacties is dezelfde verdachte te zien. De man is tussen de 20 en 25 jaar oud, heeft een slank postuur, kort bruin haar en een kleine snor en sik. Hij draagt een zwarte jas van The North Face, een lichtgrijze broek en zwarte sneakers met grijze veters.