Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Rotterdam – Man achtervolgt vrouw en gooit zwavelzuur in haar gezicht

Tijdens een wandeling wordt een vrouwelijke voetganger door een onbekende man met vermoedelijk gootsteenontstopper, met daarin zwavelzuur in haar gezicht gespoten. Met ernstige brandwonden wordt ze naar het ziekenhuis vervoerd. Daar ondergaat ze diverse operaties en moet uiteindelijk twee maanden in het ziekenhuis verblijven.


Het is zo goed als zeker dat ze littekens in haar gezicht zal houden. Aan de hand van camerabeelden ontdekt de politie dat de dader de vrouw die dag al eerder in de gaten hield. Hij heeft haar dus vermoedelijk gericht ernstig verwond.
Het slachtoffer loopt op donderdagavond 11 mei in Rotterdam Feijenoord vanaf de Slaghekstraat ter hoogte van de Strijensestraat al bellend richting het Zaailand. Een wandeling van ongeveer twee kilometer. Daar wordt ze omstreeks 21:40 uur aangevallen. Uit beelden blijkt dat de verdachte op een mountainbike-achtige fiets eerder die avond naar de plek rijdt, waar vandaan het slachtoffer later vertrekt.
Daarna volgt hij haar lopend op enige afstand met de fiets aan zijn hand. Als de verdachte het zwavelzuur in haar gezicht spuit, voelt de vrouw direct een hevig brandende pijn. De verwondingen zijn ernstig en ze wordt met grote spoed opgenomen in het ziekenhuis.

De verdachte van deze heftige mishandeling is voor en tijdens de achtervolging op diverse plekken gefilmd. Hij heeft een donkere huidskleur, is ongeveer 1 meter 80 lang en zijn leeftijd wordt geschat op ergens in de 20. Wie herkent hem?