Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Inbreker neemt rustig een hapje, een glaasje wijn en een biertje

Een deur intrappen bij een horecabedrijf, een glaasje wijn inschenken, een biertje opentrekken en een hapje voor jezelf klaar maken. Dat is wat een inbreker zondagochtend deed bij Thuis Eten & Wonen aan het Meerpaalplein in Dronten.

De man werd gezien door de medewerkers van een naastgelegen kapsalon, die zondagochtend aan het werk gingen. Ze zagen dat de deur bij de buren er uitlag en zagen dat er iemand binnen was. Ze belden meteen eigenaar Harmjan Huttinga van het horecabedrijf. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden.

Volgens de eigenaar had de man een eitje willen bakken, maar kreeg hij het gas niet aan, vanwege een beveiligingsknop. Daarop trok hij een blikje tonijn open, nam wat kindersuprise-eieren, een fles wijn en een biertje mee en ging vervolgens boven aan een tafeltje zitten.

“Hij zat heel chill aan een tafeltje te roken en te eten totdat de politie kwam”, vertellen betrokkenen aan lokale nieuwssite DeDrontenaar.nl

Mede-eigenaar Liesbeth Pruim kan er wel een beetje om lachen: “Iemand die zegt: als de horeca gesloten is, ga ik zelf maar aan de slag… Maar het is natuurlijk om te janken. We zitten al twee jaar in de ellende en ach, dan kan dit er ook nog wel bij. Alhoewel dit natuurlijk peanuts is vergeleken met twee jaar af en aan open en dicht zijn.”

Boevenvangen_shop
binbin small