Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Groningen – Oplichting via Marktplaats

Een vrouw uit Waspik probeert haar jas via Marktplaats te verkopen, maar wordt op slinkse wijze opgelicht. Een jonge man die vervolgens met haar bankgegevens voor honderden euro’s afrekent, staat duidelijk op beeld.

Het lijkt in eerste instantie heel betrouwbaar: een Marktplaatsgebruiker die zich voordeed als ‘Yvette’ wil de jas van het slachtoffer graag kopen. En wanneer het betaalverzoek niet lijkt te werken, heeft ze daar zogenaamd een goede oplossing voor: het betaalplatform opnieuw installeren.

De nietsvermoedende verkoopster denkt hierdoor dat ze zich opnieuw registreert. Maar het tegendeel blijkt waar: doordat mevrouw haar gegevens heeft ingevuld, kunnen criminelen bij haar bankgegevens.

Apple Pay
Een dag later krijgt het slachtoffer plotseling een berichtje van haar bank; haar nieuwe digitale betaalpas voor Apple Pay zou zijn geïnstalleerd. Kort daarna ontdekt ze dat er honderden euro’s van haar rekening zijn verdwenen.

Betalingen in Groningen
Ook in Groningen worden de betaalgegevens van het slachtoffer gebruikt en verdwijnt er geld van haar rekening. Dit gebeurt bij het BP-tankstation Paddepoel en bij de Albert Heijn aan het Floresplein.