Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Duitse moordenaar opgepakt bij controle op A12

Op de A12 bij Zevenaar heeft de Koninklijke Marechaussee een man uit Duitsland aangehouden die werd gezocht voor moord. Tijdens een controle vrijdagavond bleek dat hij nog een gevangenisstraf van 15 jaar moet uitzitten, meldt GLD
“Dit zijn de vangsten waarvoor je deze controles houdt”, zegt een woordvoerder van de Koninklijke Mareschaussee. Een mobiel team van de marechaussee controleert vaak op mensensmokkel vlakbij de Duitse grens, bij Zevenaar.

Wit-Rusland-route
De A12 is namelijk onderdeel van de zogenoemde ‘Wit-Rusland-route’, waar migranten uit landen als Irak en Afghanistan gebruik van maken. De marechaussee houdt kortdurende controles op verschillende plekken in het grensgebied. Tijdens zo’n controle langs de A12 bij Zevenaar bleek de Duitse man in het bezit van een vervalst paspoort. Na onderzoek naar de werkelijke identiteit van de man, wees het controlesysteem uit dat de 36-jarige man internationaal werd gezocht.

In het controlesysteem kan de marechaussee niet alleen zien of iemand wordt gezocht, maar ook of iemand nog boetes moet betalen of bijvoorbeeld nog dna moet afstaan. Dit noemen ze signaleringen. Dit jaar zijn er tijdens controles van het mobiele team al 1300 signaleringen geweest.

barbecuebarrel cool