Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Heerlen – Politie zoekt Zouo A.(30) voor dodelijke schietpartij

De politie is dringend op zoek naar de 30-jarige Zouo A., die ook wel “Tom” wordt genoemd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in Heerlen op 13 november. Er is een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die tot zijn aanhouding leidt, zo melden de politie en het OM.

UPDATE:

De verdachte van een dodelijk schietincident in een woning aan de Elandstraat in Heerlen op zaterdag 13 november is maandagochtend aangehouden.

De aanhouding gebeurde door de Duitse politie op verzoek van de Nederlandse autoriteiten in een woning in Wassenberg (D). In de loop van de dag zijn er ook nog in Heerlen twee mannen van 24 jaar uit Sittard en Heerlen aangehouden. Zij worden ervan verdacht de verdachte geholpen te hebben uit de handen van de politie te blijven.

Beloning
Op 26 november jl. loofde de Hoofdofficier van Justitie van het Openbaar Ministerie in Limburg nog een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die zou leiden naar de hoofdverdachte. Deze beloning leverde wel enkele tips op maar de ‘gouden tip’  zat er niet bij.  Rechercheonderzoek leidde de politie uiteindelijk naar een woning in Wassenberg (D).

De 30-jarige Zouo A. wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij aan de Elandstraat in Heerlen op zaterdag 13 november. Daarbij werd rond 22.40 in een woning een man neergeschoten. Het slachtoffer, de bewoner van het pand, overleed uren later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Over een motief is nog niets bekend.

Signalement
Omdat het onbekend is waar Zouo A.momenteel verblijft hebben de politie en het OM zijn recente politiefoto en identiteit vrijgegeven. De verdachte gebruikt in het dagelijks leven de roepnaam Tom, maar heet formeel Zouo A. Hij heeft een lichte huidskleur, is niet erg lang en heeft een breed postuur. Hij heeft donker haar, donkere ogen en is brildragend. Verder is opvallend dat hij linkshandig is, een tatoeage heeft op zijn arm en spreekt met een Amsterdams accent.

Dodelijke steekpartij in Amstelveen
A. heeft een fors strafblad. Hij is onder meer veroordeeld voor een overval in Amstelveen waarbij in augustus 2007 de 62-jarige Huib Krooder in zijn avondwinkel werd doodgestoken. Zouo was toen zestien jaar. Hij werd veroordeeld tot drie jaar celstraf en tbs voor doodslag. In de zaak was ook een medeverdachte die de vluchtscooter bestuurde. Deze Khadim D. werd in 2008 veroordeeld tot twee jaar cel voor de fatale roofoverval.

In juli 2007 ontsnapte Zouo A. tijdens verlof uit een jeugdinrichting.

pet flessen