Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Den Haag – Vrouw met lange kunstnagels plundert rekening

Het is tegenwoordig één van de meest voorkomende soorten criminaliteit: bankhelpdeskfraude. De slachtoffers worden gebeld door iemand die zich voordoet als bankmedewerker, die hen wijsmaakt dat er een probleem met de rekening is. Met een geloofwaardig verhaal worden ze om de tuin geleid, en dat levert de criminelen vaak duizenden euro’s op. Ook nu heeft de politie weer twee zaken waarin beeld is van verdachten die het geld opnemen.

Een 83-jarige vrouw uit Den Haag is ruim 2600 euro kwijtgeraakt. Aan de telefoon werd haar verteld dat criminelen haar rekening zouden gebruiken om geld wit te wassen. Om het probleem op te lossen, kwam er een bankmedewerkster bij haar thuis aan de Prinsengracht. Zonder dat de vrouw dat in de gaten had, heeft diegene geld van de spaarrekeningen overgemaakt naar de betaalrekening en het opnamelimiet verhoogd.
poster

De vrouw met de lange kunstnagels

Vervolgens moest de vrouw zogenaamd even de deur uit om een ‘printje van de bankpas’ te maken. In werkelijkheid is ze geld gaan opnemen van de rekening van het slachtoffer. Daarna is ze terug gegaan naar het huis van de vrouw om nog meer geld over te maken van de spaarrekening, dat daarna ook is opgenomen. De verdachte is onder andere bij een filiaal van Kruidvat geweest. Daar kocht ze voor 600 euro aan kaarten, waar tegoed op gezet kan worden om later mee te betalen. Ze draagt een opvallende gele jas en heeft lange kunstnagels.

barbecuebarrel cool