Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Den Haag – Berover schopt en slaat 79-jarig slachtoffer

Een meneer van 79 jaar is midden op de dag op straat in Den Haag geschopt en geslagen door een man die zijn telefoon wilde hebben. Die is uiteindelijk zonder buit vertrokken. Het slachtoffer is sindsdien bang om alleen naar buiten te gaan. Omdat het precies onder een camera gebeurde, is er beeld van de verdachte.

Het slachtoffer loopt op woensdag 15 december rond 13.30 uur in de Janssoniusstraat in het Laakkwartier. Hij laat op zijn gemak zijn hondje uit. Ter hoogte van de kruising met de Bragastraat wordt hij aangesproken door een man, die zijn telefoon wil hebben. De 79-jarige zegt dat hij die niet heeft, maar daar neemt de man geen genoegen mee.

Hij geeft het slachtoffer een aantal klappen, waardoor die een bloedneus oploopt. Als de man met zijn hondje weg wil lopen, blijft de man hem belagen. Hij geeft hem meerdere vuistslagen en een schop. De 79-jarige man valt tegen een geparkeerde scooter aan, en vervolgens op de grond.
Bekijk hier hoe gewelddadig de man te werk gaat:
poster

De straatrover fouilleert de man, op zoek naar zijn telefoon of andere waardevolle spullen. Maar hij vindt niets. Het slachtoffer weet met moeite op te staan en pakt zijn hondje op. Omdat er op dat moment twee meisjes langslopen, stopt de straatrover met het belagen van de man. Die loopt snel naar een garage in de buurt, waar hij alarm slaat.
De straatrover gaat er op dat moment vandoor. Hij heeft geen buit gemaakt, maar er wel voor gezorgd dat de 79-jarige man amper nog alleen de straat op durft.

barbecuebarrel cool