Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Zoetermeer – Man en vrouw voor ogen van hun kinderen in elkaar geslagen

Een man en een vrouw zijn voor de ogen van hun jonge kinderen in elkaar geslagen door twee mannen. Dat gebeurde toen één van de mannen dacht dat het slachtoffer zijn hond een schop gaf, terwijl die alleen probeerde het dier weg te houden bij zijn kinderen.


Het gezin wandelt op woensdagmiddag 11 oktober over het Vestingpad langs de Benthuizerplas in Zoetermeer. Hun jonge kinderen – de een is drie, de ander nog een baby – zitten allebei in een wandelwagen. Een stukje verderop zitten twee mannen op een bankje. Ze hebben twee honden bij zich. De grijze en bruine Staffords lopen los in het natuurgebied.

Een van de honden komt op het echtpaar afrennen. Hij draait om hen heen en loopt tussen de kinderwagens door. De ouders zijn bang dat het dier de kinderen iets aan zal doen en proberen hem daarom weg te houden door de wagens te draaien. Eén van de mannen op het bankje roept de hond nog, maar die reageert daar niet op.


Geïnterpreteerd als schoppen
Op een gegeven moment steekt de vader zijn been een stukje uit, om de hond zo op afstand te houden. Dat wordt door de mannen op het bankje kennelijk geïnterpreteerd als het schoppen van de hond. Ze rennen meteen schreeuwend op het gezin af.


De eigenaar van de hond probeert de telefoon van de vader af te pakken, waarmee hij een filmpje van de situatie maakt. Het slachtoffer valt op de grond en krijgt meerdere vuistslagen van beide mannen. Zijn vrouw wil hem helpen, maar wordt omver geduwd en ook mishandeld. ‘Als je mijn hond schopt, maak ik je dood’, is de boodschap.


Hondeneigenaar gaat door het lint tegen gezin
Uiteindelijk lopen de twee mannen met de honden weg bij het gezin, dat ontredderd achterblijft. De ouders zijn hersteld van hun verwondingen, maar de psychische schade is groot. Vooral het kind van drie is erg van slag en heeft er veel last van dat zijn vader en moeder voor zijn ogen in elkaar geslagen zijn.
Eén van de twee verdachten is duidelijk te zien op het korte filmpje dat is gemaakt. De andere man is op zijn rug gefilmd terwijl hij wegloopt. De mannen zijn samen vastgelegd door een camera in de buurt. De politie hoopt dat iemand ze herkent, al dan niet in combinatie met elkaar of met de twee Staffords.

barbecuebarrel cool