Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Zoetermeer – Betrapte zwartrijder gooit steen door ruit van tram


Een zwartrijder die het er niet mee eens was dat hij in Zoetermeer uit de RandstadRail werd gezet, heeft uit woede een steen door de ruit van de tram gegooid. Vlak daarvoor ging hij in discussie met controleurs van HTM en schold hij hen uit. De man is gefilmd door camera’s in de tram en op het perron.Op vrijdagavond 3 september stapt een controleploeg van HTM in de RandstadRail om vervoersbewijzen van reizigers te controleren. In de tram zit een man die niet heeft ingecheckt. Als één van de controleurs hem daarvoor een boete wil geven, begint een minutenlange discussie. De man is het niet eens met de bekeuring en wil dat ze hem een waarschuwing geven.

Verhaal gaat verder onder advertensties.

Boevenvangen_shop
binbin small

De gemoederen lopen steeds verder op en de controleurs besluiten de man zonder bekeuring uit de tram te zetten als die aankomt bij de halte Voorweg Laag, ook voor de veiligheid van de andere reizigers. Op het perron blijft hij in discussie met het personeel van HTM en maakt hen uit voor van alles en nog wat.

Dan is de maat vol voor de controleurs en ze willen de man aanhouden. Maar hij rukt zich los en rent het spoor op. Hij pakt een steen, klimt over het hek tussen de twee sporen en gooit de steen door de ruit van de tram. Vervolgens vlucht hij weg. De schade voor HTM loopt tegen de 1000 euro.

Wie is hij?