Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Utrecht-Man slaat 13-jarig meisje uit het niets in haar buik

In het centrum van Utrecht zijn in korte tijd twee mensen mishandeld. De man staat op beeld.

UPDATE: in deze zaak is een 29-jarige man aangehouden.

Janskerkhof
Op dinsdagochtend 7 juli loopt een 13-jarig meisje met haar moeder over het trottoir van het Janskerkhof. Hen komt dan een man tegemoet lopen die het meisje uit het niets een klap in haar buik geeft, waardoor zij een stekende pijn voelt. De man loopt richting de bushalte bij het Janskerkhof en verdwijnt.

Nobelstraat
Ongeveer een maand later, dinsdag 4 augustus, fietst een 26-jarige vrouw rond 07:40 uur over het fietspad van de Nobelstraat in de richting van de Nachtegaalstraat. Zij ziet dat een man haar tegemoet fietst, hij fietst dus in tegengestelde richting. Het pad is breed genoeg om elkaar te passeren, maar als hij bij de vrouw is geeft hij haar een harde klap in het gezicht, waardoor ze gewond raakt.

De verdachte is te zien als hij door het centrum van Utecht fietst.

Vergelijkbare situatie
De politie houdt er rekening mee dat het om dezelfde man gaat. Beide incidenten gebeurden ‘s morgens, in dezelfde omgeving, de agressie kwam uit het niets en er zijn overeenkomsten in het signalement.

Signalement
De man die het meisje van 13 sloeg staat dus niet op bewakingsbeeld, maar is wel omschreven door het slachtoffertje en haar moeder. Het gaat om een man met een lichte huidskleur, stevig postuur en rond de 1,80 meter lang. Hij had donker kort haar, droeg een capuchontrui en een blauwe joggingbroek en hij had een wit mondkapje op met verticale blauwe strepen.

Signalement
Het signalement van de man die een maand later de vrouw sloeg:

  • licht getinte man
  • normaal postuur
  • donker kort haar
  • donkere korte baard
  • jas met blauwe body, grijze mouwen en capuchon
  • blauwe spijkerbroek
  • zwarte schoenen met witte zoolrand
    Hij reed op een donkere damesfiets met donkerkleurige fietstassen.