Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Utrecht – Buschauffeur mishandeld door jonge passagier


Het was geen goed begin van 2024 voor een buschauffeur in Utrecht. Op 1 januari werd hij bespuugd en geslagen door een niet-betalende passagier die rond 11:20 uur instapte in buslijn 8.


De bus stopt bij de halte Diakonessenhuis-Noord aan de Adriaen van Ostadelaan in Utrecht. Als de jongeman instapt zegt hij tegen de buschauffeur dat hij niet kan inchecken omdat zijn mobiele telefoon leeg is. De chauffeur zegt dat hij dan een kaartje moet kopen, maar de jongen heeft geen bankpas bij zich. Daarop antwoordt de chauffeur dat hij dan maar moet lopen. De passagier negeert die opmerking en gaat toch zitten.
Gevecht


De buschauffeur accepteert dat niet en loopt naar hem toe. Hierop wordt de passagier boos en hij spuugt naar de chauffeur. Die pakt de jongen vast en wil hem de bus uitzetten. Dan ontstaat er een gevecht waarbij de buschauffeur meerdere klappen op zijn hoofd krijgt. Samen met een andere passagier kan hij de agressieve jongen de bus uit duwen. De buschauffeur heeft aan de mishandeling een bloedneus overgehouden en pijn aan zijn hoofd.
poster
Herkenbaar
De bewakingscamera in de bus heeft de agressieve passagier goed vastgelegd. De vraag is simpel. Wie is het?

pet flessen