Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Twello-Autoverkoper trapt in truc via Whatsapp

Denk je jouw auto via Marktplaats te kunnen verkopen, wordt er geld van je rekening gehaald. Het overkwam een man in Twello.
Het slachtoffer wordt opgelicht via Whatsapp. We hebben een foto van een vrouw die voor meer dan duizend euro pint bij Mediamarkt in Hengelo (Ov) Dat doet ze met geld van het slachtoffer.

Wat gebeurde er? “Via WhatsApp reageerde een persoon die geïnteresseerd was in de auto”, zegt politiewoordvoerder Sigrid Passchier. “Die vroeg de verkoper ter controle een klein bedrag via een betaallink over te maken. De koper had er dan een beter gevoel bij en wist dat het goed zou zitten.”

Een ‘storing’ leidde tot veel ellende. De autoverkoper uit Twello kon niet meteen zien dat het geld was afgeschreven. Later bleek dat een flink bedrag van de rekening van het slachtoffer was afgeschreven.

‘Pas op met betaallinkjes’
De politie roept op alert te zijn als het om betaallinkjes gaat. “Geef dit ook door aan mensen om je heen”, zegt Passchier. “Vaak wordt een betaallink verzonden via WhatsApp of sms en die link leidt dan naar een nep-website. Dus klik je op zo’n link, dan is de kans enorm dat je gegevens misbruikt worden.”

Wie is deze vrouw op de foto ?