Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Tilburg- Wie is pokdalige overvaller met hakmes?


We zijn op zoek naar een man die recent betrokken is geweest bij twee woningovervallen waarbij de bewoners werden bedreigd met een hakmes. Het gaat om een overval aan het Besterdplein op 2 februari en een overval die dinsdag 9 februari plaats vond aan de Sint Paulusstraat. De overvaller staat op beeld. Bij de overval op het Besterdplein zijn in elk geval twee daders betrokken bij de overval op de Sint Paulusstraat is door de bewoner maar één dader gezien.

Het zou gaan om een donkergetinte man met een pokdalig gezicht. Hij is circa 30 jaar oud en 1.80 meter lang.


Woningoverval Besterdplein
Een 48-jarige man werd dinsdagavond 2 februari 2021 rond 19.00 uur het slachtoffer van een woningoverval. Twee mannen drongen zijn woning aan het Besterdplein binnen. De twee gingen er met een buit vandoor. Het slachtoffer vertelde dat er rond 19.00 uur twee mannen aanbelden. Nadat hij open deed stormden de mannen naar binnen. Zij zijn rond 20.45 uur weer vertrokken en namen een buit mee uit de woning. Het slachtoffer is tijdens de overval bedreigd met een mes, maar hierbij niet gewond geraakt.

Woningoverval Sint Paulusstraat
Er werd dinsdagavond 9 februari 2021 omstreeks 19.35 uur bij het 32-jarige slachtoffer aangebeld. Hij was alleen thuis en opende de voordeur. Hij zag een hem onbekende man staan, die direct naar binnen stormde en hem bedreigde met een hakmes. Er ontstond een worsteling waarbij de aangever erin slaagde het ‘wapen’ af te pakken en de indringer buiten te werken. Hierna probeerde de overvaller opnieuw de woning binnen te komen waarbij hij nu dreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Uiteindelijk kwam een buurman op het lawaai af en is de dader zonder buit gevlucht in de richting van de Groeseindstraat / Hoefstraat.