Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Soest – Bejaard echtpaar voor groot bedrag opgelicht

Een echtpaar uit Soest werd op 20 mei het slachtoffer van sluwe oplichters. Door de verschillende verhalen werd het echtpaar zo bang gemaakt, dat ze alle kostbaarheden mee gaven en er meer dan €8.000 euro van hun rekening werd gehaald. Deze jongen pint met die gestolen pas. Wie is hij?

Op zaterdagmiddag 20 mei rond 15.00 uur kreeg een echtpaar uit Soest een sms van de bank met de volgende mededeling: “Uw nieuwe bankpas is succesvol aangevraagd. Bent u dit niet zelf geweest? Neem dan direct contact op.” Het echtpaar belt vervolgens met het nummer dat wordt vermeld. Ze krijgen een nep ING-medewerker aan de lijn. Deze medewerker geeft de slachtoffers instructies om de app AnyDesk te installeren. Door de geïnstalleerde app heeft de nep medewerker zicht op de financiële gegevens van het slachtoffer, waarna ze samen de bankrekening doornemen.

Een half uur later wordt het echtpaar nog een keer gebeld door iemand die zich dan alleen voordoet als politieagent. De nepagent zegt dat hij is ingeschakeld door de bank en dat hij informatie heeft, dat iemand het gemunt heeft op het echtpaar en hen wil overvallen. Het echtpaar wordt verteld daarom twee dagen thuis te blijven, waarna ze instructies meekrijgen.

Hierna wordt het echtpaar wéér gebeld door de nep-bankmedewerker. Ze willen alle rekeningen van het echtpaar blokkeren, om te voorkomen dat ze hun geld kwijtraken. Na verschillende telefoontjes weten de oplichters het echtpaar te overtuigen dat de zaak groter blijkt dan dat ze dachten. De slachtoffers voelen zich op dat moment zo onveilig dat ze ervoor kiezen om mee te werken en geven veel waardevolle spullen en bankpassen af. Met deze bankpassen is dezelfde dag nog gepind in Amsterdam.

Wie is de man op de beelden?

barbecuebarrel cool