Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Rotterdam – Rekening van Haagse bejaarde in geplunderd

Een bejaarde vrouw uit Den Haag denkt haar dochter te helpen, maar wordt slachtoffer van ‘vriend-in-nood-fraude’ Op haar verzoek maakt ze geld over op een bankrekening die de zogenaamde dochter heeft opgegeven. Die rekening is echter niet van haar dochter maar van criminelen. In Rotterdam wordt driemaal van die rekening geld gepind door dezelfde man.


Op dinsdag 21 april heeft de 82-jarige vrouw Whatsapp-contact met haar dochter. Althans dat denkt ze. De zogenaamde dochter maakt haar wijs dat ze haar mobiele telefoon in het toilet heeft laten vallen. Hierdoor heeft ze een andere telefoon met een nieuw nummer. Omdat ze voorlopig niet bij haar bankrekening kan vraagt ze aan haar ‘moeder’ geld over te maken. Dat doet het slachtoffer.

Korte tijd later krijgt ze opnieuw een bericht met een verzoek om geld. Op dat moment grijpt de echte dochter in en blokkeert ze de bankrekening. Helaas zijn er dan al honderden euro’s overgemaakt. De man die pint is overigens niet de eigenaar van de rekening, maar hij wordt uiteraard wel gezocht. Wie herkent hem?

Bekijk ook de video:

barbecuebarrel cool

binbin small