Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Rotterdam – Man steelt geld en sieraden

Een bewoonster van een appartementencomplex in Rotterdam Ommoord trapt in een babbeltruc. Ze raakt hierdoor een flinke som geld en daarnaast sieraden kwijt. De man die de spullen komt ophalen is heel herkenbaar gefilmd.


De vrouw raakt in paniek als ze wordt gebeld door een zogenaamde bankmedewerker met de mededeling dat haar rekening wordt gehackt. De ’bankmedewerker’ stelt haar gerust en zegt dat hij de vrouw gaat helpen. Maar dan moet ze wel een app downloaden. Daar moet ze allerlei gegevens invullen, ook haar pincode.
Bovendien wordt het slachtoffer wijsgemaakt dat de politie aan de bank heeft doorgegeven dat er twee Noord-Afrikaanse mannen bij haar in de buurt rondrijden. En dat duo is boos omdat ze niet bij het geld van de vrouw kunnen komen. Dus is het raadzaam dat ze haar waardevolle spullen meegeeft aan een koerier die bij haar langskomt. De vrouw verzamelt geld en sieraden en dat alles geeft ze aan een verdachte die duidelijk op beeld staat.

Het is een slanke man met een donkere huidskleur. Hij is tussen de 30 en 35 jaar oud. Zijn lengte wordt geschat op 1 meter 70. Hij heeft gemillimeterd donker haar. De oplichter draagt een driekwart spijkerbroek, een zwart T-shirt en donkere schoenen. Wie herkent hem?


barbecuebarrel cool