Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Rotterdam – Duo plaatst explosief

De schade van de explosie is enorm en de bewoonster moet voor controle naar het ziekenhuis. Bovendien maakt de ontploffing bij een woning in een appartementencomplex in de Rotterdamse Sint Andriesstraat niet alleen veel indruk op de bewoonster, maar ook op de andere bewoners van het flatgebouw.


Meestal worden dit soort aanslagen ’s avond of ’s nachts gepleegd. Maar de daders slaan dit keer op dinsdagmorgen 21 februari om ongeveer 10.55 uur toe. De explosieven ontploffen bij een woning op de derde etage van het vier verdiepingen tellende complex, in de wijk Bloemhof. Het is niet de eerste aanslag op panden in Rotterdam-Zuid. Of er een link is tussen de explosies wordt door het onderzoeksteam onderzocht.
Op camerabeelden is te zien dat een dader om 10.47 uur de toegangsdeur openhoudt voor een handlanger. De voorbereidingen van het duo duren een minuut of vijf. Om 10.53 uur rennen de aanslagplegers naar buiten. De klap van de explosie is enorm. Op drie verdiepingen sneuvelen de ruiten van woningen. Een deel va de bewoners moeten tijdelijk hun huis verlaten, omdat het onveilig is.

Korte tijd later ontdekt de politie even verderop in een voortuin van een woning aan het Salviahof nog meer explosieven. Deze worden door medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) op een veilige plek tot ontploffing gebracht.
Wie herkent de twee aanslagplegers in de Sint Andriesstraat? En wie heeft nog niet met de politie gedeelde informatie over de aanslag of heeft nieuwe camerabeelden?