Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Rotterdam – Autokraker uitgebreid gefilmd

Een autokraker neemt ruim de tijd om onderdelen uit een auto te slopen. Na meer dan een uur vertrekt de man met het dashboard en het stuur. De dief gaat professioneel te werk. Alleen vergeet hij een kort moment zijn gezicht te bedekken, waardoor hij op de camerabeelden duidelijk herkenbaar te zien is.


De man rijdt vrijdagmorgen 8 juli omstreeks 3.30 uur op zijn fiets de Gerardus van Sillevoldstraat in. Een straat in de Rotterdamse wijk ’s Gravenland, dichtbij de ’s Gravenweg. Hij heeft een Puma rugtas bij zich met gereedschap. Hij zet zijn fiets verderop neer en observeert diverse malen de auto en de omgeving. Dan pas begint hij met zijn klus.
Hij forceert de ruit aan de bestuurderskant en demonteert eerst van buitenaf het stuur en het dashboard. Dan stapt hij in de auto, voltooit zijn werkzaamheden en vertrekt.

Wie herkent de man van de beelden? Hij heeft een lichte huidskleur en een slank postuur. Verder draagt hij een pet, een donkerkleurig vest met capuchon, een grijze joggingbroek en zwarte sneakers met witte zolen.

De hele autokraak is vastgelegd op beeld. Hierin is goed te zien hoe professioneel de man te werk gaat.

pet flessen