Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Politie pakt dieven met loktas

De politie heeft drie mannen opgepakt nadat ze op heterdaad waren betrapt op het stelen van een loktas. Even daarvoor probeerden ze onder meer een man te beroven en in te breken in een auto van de reinigingsdienst van de gemeente.

De aanhouding gebeurde afgelopen vrijdag al, maar is nu door de politie naar buiten gebracht. Volgens het speciale politieteam voor openbaar vervoer, probeerden de drie ‘iets te opvallend onopvallend te zijn’. De agenten doorzagen de drie en besloten hen te volgen.

Ze zagen eerst hoe de mannen met een geprepareerde tas winkeldiefstallen pleegden in onder meer een seksshop. En kort daarna probeerden ze een Japanse man te zakkenrollen, maar die had de drie door.

Reinigingsdienst
De mannen zochten verder en openden daarna de deur van een auto van de reinigingsdienst toen een medewerker prullenbakken aan het legen was. Ook de medewerker had ze door en de drie liepen snel weg.

De politieagenten die hen volgden, besloten daarop een loktas in te zetten. Met succes. De tas werd gestolen en de buit werd onder elkaar verdeeld. Zo dachten de dieven een portemonnee, geld en telefoons te hebben verkregen.

Maar de agenten grepen in en hielden de drie aan. De politie schrijft dat de drie zich binnenkort zullen moeten verantwoorden voor de rechter voor de winkeldiefstal, poging zakkenrollerij, auto-inbraak en bagagediefstal.