Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Omstanders overmeesteren overvaller in Amsterdam Zuidoost

Een man is vanochtend door de politie opgepakt nadat hij een overval pleegde op een telefoonwinkel op het Bijlmerplein in Amsterdam Zuidoost. Dat gebeurde nadat omstanders hem tegenhielden. De overval vond rond 11.50 uur plaats. Toen hij buiten kwam, werd er ingegrepen. “Drie burgers hadden hem overmeesterd”, laat een omstander aan AT5 weten. Ze omschrijft hen als helden.

Wapen
Een politiewoordvoerder bevestigt dat de man door omstanders is tegengehouden. Hij heeft met een wapen gedreigd, maar om wat voor wapen het gaat wil de politie vanwege het onderzoek nog niet zeggen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. De omgeving van de telefoonwinkel is met lint afgezet en de politie doet verder onderzoek.

Waardeloos
De politie benadrukt dat er geen mobiele telefoons op voorraad waren in de telefoonwinkel. “En de aanwezige showmodellen zijn zo beveiligd dat ze na diefstal onbruikbaar zijn. Een eventuele buit is daarmee dus waardeloos.” Vorig jaar werden er meerdere telefoonwinkels kort achter elkaar overvallen rond het Bijlmerplein.

plantenbak