Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Nijkerk – Winkeldieven duperen tuincentra met slinkse truc

De politie maakt jacht op dieven die het gemunt hebben op bouwmarkten en tuincentra. Ze gaan zeer geraffineerd te werk. Oplettend winkelpersoneel van Intratuin in Nijkerk kon erger voorkomen toen twee mannen voor 4.000 euro aan kerstverlichting wilden stelen.


Winkelpersoneel wordt gefopt, zegt de politie. “Dieven maken een grote doos van een goedkoop product in de winkel open en leeg. Diezelfde doos stoppen ze dan vol met spullen die duizenden euro’s kosten. Ze rekenen daarna het bedrag af dat op de doos staat.”


Alarm gaat af
Personeel van Intratuin in Nijkerk kon erger voorkomen doordat het winkelalarm afging. De dieven maakten zich slinks uit de voeten. Ze hadden voor 4.000 euro aan kerstverlichting in een doos gestopt. Daarin zat oorspronkelijk een sofa van 199 euro.


De Intratuin zat toch met de gebakken peren. “Nadat de mannen weg waren, bleek er van alles weg te zijn uit de schappen. Waarschijnlijk hebben ze dat in jaszakken of tassen gestopt. We weten inmiddels dat deze mannen landelijk opereren. Zo zijn ze bijvoorbeeld al bij meerdere filialen van Gamma gezien.”