Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Nieuwegein – Man overvalt Karwei

Op maandag 23 november heeft een meisje van 17 avonddienst bij de Karwei bouwmarkt aan de Laagraven in Nieuwegein. Zij werkt achter de kassa, maar als er rond tien over half acht geen klanten zijn, die iets af willen rekenen, loopt zij even van haar plek, maar blijft wel bij het kassablok. Dan ziet zij dat een geheel in het donker geklede jongeman (dader 1) met een afgedekt gezicht en een mes in zijn rechter hand en een witte plastictas van de supermarkt Hoogvliet in zijn linkerhand de winkel binnenkomt.


Hij bedreigt haar met het mes en eist geld. Zij ziet zich gedwongen om de kassa open te maken, maar door de enorme stress weet zij niet meer hoe ze de kassa moet openen. Een medewerker die op afstand staat, belt met zijn telefoon 1-1-2. Kennelijk ziet de tweede dader, die buiten op een zwarte scooter staat te wachten, vanaf buiten dat de medewerker telefonisch alarm slaat, want hij rijdt met zijn scooter naar de gevel, slaat meerdere malen op de ramen en wijst dader 1 kennelijk op de medewerker, die aan het bellen is. Daarop gaat dader 1 er zonder buit vandoor en rent de winkel uit, precies op het moment dat de caissière er ondanks de zenuwen in is gelukt de kassa toch te openen. De overvaller rent dus zonder buit de winkel uit, achtervolgt door een medewerker. Buiten springt de overvaller letterlijk bij zijn maatje achterop en zij gaan ervandoor over de Ravensewetering in de richting van de Ravenswade.

Aan de gewapende overvaller vallen zij handschoenen het meest op; grijs gemêleerde wollen handschoenen. Bij de zwarte scooter valt op dat het remlicht niet werkt.

Wie weet wie deze overvallers mogelijk zijn? Misschien dat mensen aanslaan op de uiterst herkenbare grijs gemêleerde wollen handschoenen van dader 1 in combinatie met zijn signalement en de zwarte scooter, waarvan het remlicht mogelijk niet werkt. Wie heeft tips?

Zaaknummer:
2020382475

barbecuebarrel cool

binbin small