Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Mijdrecht – Inbrekers slaan toe als bewoonster(94) in ziekenhuis ligt

Een 94-jarige vrouw uit Mijdrecht ligt een paar dagen in het ziekenhuis na een ongelukkige val. Tot overmaat van ramp wordt er thuis ingebroken. De kluis wordt meegenomen. De zoon van het slachtoffer controleert elke dag of bij het appartement van zijn moeder alles in orde is. Donderdagochtend 18 maart ontdekt hij tot zijn schrik dat de voordeur is opengebroken, dat alles overhoop is gehaald en dat de vastgemonteerde kluis is verdwenen. In de kluis zaten sieraden met een waarde van duizenden euro’s en nog eens duizenden euro’s aan contant geld.

foto: politie

Camera’s
In de buurt van het appartementencomplex staat een gebouw dat uitgerust is met bewakingscamera’s. Op woensdag 17 maart komen, rond 19.30 uur, drie mannen in beeld. Twee van hen slepen met de kluis die is afgedekt met een witte doek of laken.

Citroen C4
Bij een oprit staan ze even stil. Even later komt een champagnekleurige Citroen C4 aanrijden en parkeert op de stoep. De kofferbak gaat open en twee van de mannen tillen de kluis in de auto. Dan stappen ze in en rijden weg.

Verdachte 1
-lichte huid
-is niet al te groot
-blauwe gewatteerde jas, pet, bruine of beige broek

Verdachte 2
-stuk langer dan verdachte 1
-lichte huid
-zwarte jas, petje

Verdachte 3
-zwarte jas met capuchon met bontkraag
-blauwe spijkerbroek
-mondkapje

Verdachte 4 (bestuurder van de Citroen)
-pet
-blauwe jas
-lichte spijkerbroek.