Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Man neergeschoten op bomvol terras in Tilburg


Bij een schietpartij op een terras in het centrum van Tilburg is zaterdagnacht een gewonde gevallen. De politie heeft een waarschuwingsschot gelost en er is een verdachte opgepakt. Een tweede verdachte wordt nog gezocht.

Er werd rond half een in de nacht geschoten op een man die op een terras zat op de Heuvelring. Die zat daar met meerdere mensen aan tafel. Het was op dat moment erg druk in de binnenstad, onder meer door het Festival van het Levenslied dat even verderop gehouden werd, meldt Omroep Brabant.

Vluchtauto
Na de schietpartij gingen verschillende verdachten er vandoor. Een man vluchtte in een auto, via de Jan Aartestraat. Maar hij had de paaltjes in die weg even over het hoofd gezien. Er werd een waarschuwingsschot gelost door agenten om de man bij zijn auto aan te houden. Een andere verdachte wist te voet te vluchten. Hij wordt nog gezocht. Het slachtoffer van de schietpartij is naar het ziekenhuis gebracht.

Een groot deel van de Heuvelring werd afgesloten na de schietpartij, voor publiek en automobilisten. Tegen een uur in de nacht liet de politie weten dat de zaak onder controle was en dat er geen dreiging meer was voor bezoekers in het centrum.

bejaarden scammers
plantenbak