Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Lexmond – Inbrekers met voorhamer druipen af

Twee mannen komen in de vroege ochtend van 27 april rond 05.20 uur op een scooter zonder kentekenplaat aanrijden bij het tankstation aan de Driemolensweg in Lexmond. Terwijl verdachte 2 (passagier) op de uitkijk gaat staan, probeert verdachte 1 (de bestuurder) met een voorhamer of bijl de deur van het magazijn in te slaan. Dat mislukt, waarna de twee er zonder buit op de scooter vandoor gaan.

Op dinsdagochtend 27 april komt de eigenaar rond 08.30 uur bij zijn tankstation aan de Driemolensweg in Lexmond. Omdat het dus Koningsdag is, wil hij uit het magazijn de Nederlandse driekleur pakken om die in de mast te hijsen. Tot zijn schrik ziet hij dat de deur van het magazijn zwaar is beschadigd. Er is duidelijk geprobeerd met zwaar geschut in te breken, maar de deur had zich niet gewonnen gegeven.

Het tankstation is voorzien van bewakingscamera’s. Daarop is te zien wat er is gebeurd. Twee mannen komen rond 05.20 uur op een scooter zonder kentekenplaat aanrijden, bestuurd door verdachte 1 en als passagier verdachte 2. Terwijl verdachte 2 ogenschijnlijk op de uitkijk gaat staan, pakt verdachte 1 een voorhamer of bijl aan de rechterkant van de scooter. Verdachte 2 slaat daarmee acht keer met kracht tegen de deur van het magazijn, maar het lukt hem niet de deur open te krijgen. Dan sprinten beide snelkrakers naar de scooter, springen erop en gaan er zonder buit vandoor.

Signalement
Verdachte 1 (bestuurder, slaat met de voorhamer of bijl):
Man met lichte of licht getinte huidskleur, slank postuur. Hij draagt een donkere The North Face-jas met capuchon, zwarte broek, witte sokken en zwarte schoenen. Hij heeft onder de capuchon een zwarte muts op en een zwarte sjaal of mondkapje voor zijn mond.

Verdachte 2 (passagier):
Man met lichte of licht getinte huidskleur, gezet postuur. Hij draagt een donkere jas met capuchon, blauwe trainingsbroek met verticale witte baan aan de zijkanten en een wit logo op het linker bovenbeen, mogelijk dus Adidas en zwarte schoenen. Hij heeft een licht mondkapje op.

Zij rijden op een scooter, zilverkleurige voorkant, donkere achterkant en zonder kentekenplaat. De voetplaten lijken te ontbreken.

Vragen
Wie herkent deze twee snelkrakers?

Zaaknummer:
2021129452

Boevenvangen_shop
binbin small