Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Groningen-Woningovervallers uitgebreid gefilmd

Drie mannen vielen op vrijdagavond 19 juni een woning binnen aan de Papengang in Groningen. Ze bedreigden de twee aanwezige jongens met messen en een knuppel en keerden de hele boel ondersteboven op zoek naar geld.

De bewoner van de kamer was zelf niet thuis toen de daders er rond 22:45 uur binnenvielen. De jongens die er wél waren, moesten toezien hoe de indringers een glazen salontafel en een Playstation sloopten.
De daders gingen er uiteindelijk vandoor met als buit onder meer een mobiele telefoon en wat geld.

Verdachten op beeld
De mannen die zeer waarschijnlijk verantwoordelijk waren voor de overval, zijn eerder die avond gefilmd door een bewakingscamera op de Oosterstraat. Een uur voor de overval, rond 21:30 uur, stonden deze verdachten aan het begin van de Papengang.

Op de beelden is te zien dat de mannen daar lange tijd met z’n vieren waren. Mogelijk heeft één van hen tijdens de overval op de uitkijk gestaan.

Kenmerken daders
De overvallers zijn donkergetint en worden tussen 20 en 35 jaar oud geschat. Zeker drie van hen hebben lange dreadlocks. Eén van de verdachten, die een stuk steviger is dan de anderen, reed op een opvallende witte damesfiets met een bagagerek voorop.
De politie houdt er rekening mee dat de verdachten niet uit de stad Groningen komen.