Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Groningen – Aanslag op huis van journalist

De politie doet uitgebreid onderzoek naar een incident waarbij brandend materiaal in en richting een woning van een journalist is gegooid. Het gaat om journalist Willem Groeneveld van stadsblog Sikkom en Dagblad van het Noorden. Het incident vond afgelopen nacht plaats in de Tuinwijk in Groningen.Dit vond plaats in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 augustus. Er raakte gelukkig niemand gewond, maar de journalist en zijn partner zijn wel erg geschrokken. De aanleiding is nog niet bekend, maar de politie neemt de zaak hoog op. Ongeacht het motief staat vast dat journalisten in alle vrijheid hun werk moeten kunnen doen.


Rond 2:45 uur kreeg de politie een melding dat er brandend materiaal door een ruit in de voordeur van een bovenwoning was gegooid. Van het glasgerinkel werden de bewoners wakker. Gelukkig lukte het hen om het brandende materiaal te blussen en naar buiten te gooien. Ook voor de woning werd door agenten brandbaar materiaal aangetroffen. Het incident vond plaats in de wijk de Tuinwijk. We zijn dringend op zoek naar mensen die informatie hebben.

Camerabeelden
Er is een uitgebreid onderzoek gestart. De forensische opsporing heeft onderzoek gedaan en er zijn camerabeelden veiliggesteld. Op deze beelden zijn de verdachten duidelijk te zien. Op deze pagina worden zowel stilstaande als bewegende beelden gedeeld. (Her)kent u de verdachte of verdachten? Of herkent u de specifieke kledingstukken, zoals de handschoenen of de blauwe Superdry-trui? Of heeft u door de beelden in combinatie met andere opvallende zaken een vermoeden wie de verdachten zijn? Deel uw informatie met ons! Het gaat om duidelijke camerabeelden en dus moeten er mensen zijn die één of beide verdachte(n) herkennen.

Boevenvangen_shop
binbin small