Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Ex-profvoetballer van Ajax neergeschoten

De 35-jarige ex-profvoetballer Jergé Hoefdraad is vanmorgen neergeschoten bij een schietpartij bij een bedrijfspand in Amsterdam. Dat bevestigen meerdere bronnen aan De Telegraaf. In het pand was een feest aan de gang. Het slachtoffer, die zijn carrière bij Ajax begon en vanaf komend seizoen bij de Amsterdamse amateurclub ASC De Volewijckers zou gaan spelen, is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.
Een woordvoerder van de Amsterdamse politie wil niets kwijt over de identiteit van het slachtoffer. De schietpartij vond vanmorgen rond 6.00 uur plaats aan de Stekkenbergweg in Amsterdam Zuidoost. Het is niet duidelijk wat zich precies heeft afgespeeld. Volgens de krant wilde dat Hoefdraad een vechtpartij stoppen en werd hij daarbij neergeschoten.

De vermeende schutter is nog op de vlucht. De politie is nog op zoek naar de verdachte en roept getuigen op zich te melden. ,,We gaan ervan uit dat er behoorlijk wat mensen bij waren, we willen zoveel mogelijk van hen spreken,” aldus een woordvoerder. De woordvoerder roept mensen met beelden op die te delen. ,,Maar alleen met de politie, nooit met anderen.”

Hoefdraad begon zijn profcarrière in 2004 bij RKC Waalwijk. Hij speelde onder meer voor Almere City, Telstar en SC Cambuur. Hij lastte een korte pauze in, voor hij zich aan zou sluiten bij de Volewijckers.

Fans van Almere City hebben laten weten Hoefdraad en zijn naasten veel sterkte toe te wensen. Ook de achterban van RKC hoopt op een goede afloop.