Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Eindhoven – Jongen(16) zwaargewond na brandstichting

In de nacht van 20 op 21 juli 2020 werd aan de Moreelselaan een voorwerp door een ruit heen een woning in gegooid. Er volgde een explosie, de benedenverdieping van de woning brandde volledig uit en een toen 16-jarige bewoner raakte levensgevaarlijk gewond.

De jongen lag vlak bij het raam op de bank te slapen toen het voorwerp werd gegooid. Hij liep over een groot deel van zijn lichaam zeer ernstige brandwonden op. Desondanks wist hij zijn moeder en zijn zus te waarschuwen die boven lagen te slapen, waarna het het gezin lukte het huis uit te komen en zo aan de dood te ontsnappen.

Verdachten op beeld
In september 2020 is een 18-jarige verdachte uit Helmond aangehouden. De politie vermoedt dat deze jonge man samen met een tweede verdachte te zien is op camerabeelden van die nacht.

Op de beelden is te zien dat twee personen op een scooter stoppen op de hoek van de Moreelselaan. Na enkele minuten loopt één van hen met een voorwerp richting de betreffende woning. Even later rent diegene terug, waarna het tweetal met de scooter uit beeld verdwijnt. In het huis van de slachtoffers woedt dan brand.

De scooter waarop de verdachten reden is waarschijnlijk een Piaggio Skipper, in een vrij opvallende kleur groen. Geef het alstublieft door als u weet wie rond 21 juli over zo’n scooter beschikte of als u deze mogelijk in verband kan brengen met (een van) de verdachten.
De verdachte die richting het huis liep, had een trainingsbroek aan van het merk The North Face en zwarte sportschoenen; mogelijk Nike’s van het type ‘Air Vapor Max’. De andere persoon, die de scooter bestuurde, droeg een zwarte helm waarvan de politie vermoedt dat die van het merk Shark is.

Deel uw informatie
Meld het alstublieft als u een weet of vermoedt wie de personen op de beelden zijn. Ook als u informatie heeft over het motief voor de aanslag, hoort de politie dat heel graag van u.
De 18-jarige verdachte uit Helmond is een bekende van het nu 17-jarige slachtoffer, waardoor een persoonlijk motief niet uit te sluiten is. Mogelijk hebben de twee in het verleden een conflict gehad. De politie houdt er echter rekening mee dat er een heel andere aanleiding kan zijn geweest.

Hoe dan ook, tips welkom!