Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Den Haag – Jongen aangevallen met grote machetes

Twee jongens hebben midden op een drukke tramhalte in Den Haag een andere jongen belaagd met machetes. Het slachtoffer is net niet geraakt door de enorme messen. Eén van de twee verdachten is inmiddels aangehouden, de ander wordt nog gezocht. Hij is duidelijk te zien op beelden van bewakingscamera’s.


.
Het gebeurt op maandagavond 24 juli rond 21.30 uur op het perron van de tramhalte voor station Den Haag Hollands Spoor. De verdachten lopen daar die avond en wachten tot tram 9 aankomt. Op het moment dat het slachtoffer uit die tram stapt, komt het midden tussen de reizigers tot een confrontatie.
Beide jongens halen een machete uit hun broekspijp en zwaaien daarmee in de richting van het slachtoffer. Hij weet de grote messen te ontwijken, wordt niet geraakt en kan wegrennen. Zijn belagers gaan er dan ook vandoor. Ze gooien hun machetes in een prullenbak op het perron, waar de politie ze later heeft teruggevonden.


Naast het slachtoffer zijn er gelukkig ook geen omstanders gewond geraakt. De politie is na het incident een onderzoek begonnen en dat heeft geleid tot de aanhouding van één verdachte. Daarom is hij onherkenbaar gemaakt op de beelden. Wie de andere jongen is, is nog onduidelijk.
Hij wordt tussen de 15 en 18 jaar oud geschat. Hij is 1,65 tot 1,80 meter lang, heeft een licht getinte huidskleur, een normaal postuur, kort zwart haar en een grote neus. Wie hem herkent, wordt gevraagd zich te melden. De politie kan zich voorstellen dat het lastig is om informatie te delen en wijst erop dat dit ook anoniem kan.

barbecuebarrel cool