Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Den Haag – Golfer rijdt bejaarde man aan en fietst door

Een 76-jarige man is flink gewond geraakt na een botsing met een andere fietser, die daarna is doorgereden met de mededeling dat hij een golfafspraak had. Het slachtoffer hield een been- en enkelbreuk over aan de val. Die werd veroorzaakt toen hij tijdens het inhalen werd geraakt door een grote tas met golfclubs, die een stuk uitstak.

De aanrijding gebeurt op vrijdag 11 augustus rond 10.00 uur. De 76-jarige man fietst over de Koningskade in Den Haag, vanuit de richting van het station. Hij merkt dat er een andere fietser vlak achter hem rijdt. Vlak voor de kruising met de Wassenaarseweg haalt die de oudere man rechts in.
De fietser heeft een grote golftas op zijn rug, die horizontaal hangt. Daardoor steekt de tas een stuk uit en daar is niet genoeg ruimte voor: tijdens het passeren wordt de 76-jarige man door de tas geraakt en valt van zijn fiets. Ook de andere man raakt uit balans, begint te slingeren en valt. Maar hij staat snel weer op en rijdt door.

Een voorbijganger die alles ziet gebeuren, roept nog naar de man dat hij niet zomaar kan wegrijden zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Maar daar luistert hij niet naar: hij zegt dat hij weg moet omdat hij een golfafspraak heeft. Vervolgens rijdt hij door het rode verkeerslicht over de Raamweg, richting de Carel van Bylandtlaan.
De getuige weet nog een foto van hem te maken. Daarop is de verdachte van achteren te zien. Hij heeft donker haar, draagt een blauw shirt, een donkere broek en donkere schoenen met witte zolen. De tas met golfclubs is van het merk Skymax en hangt horizontaal aan een harnas op zijn rug.

In het ziekenhuis blijkt dat het slachtoffer zijn rechterbeen en -enkel heeft gebroken. Ook is zijn bovenlichaam bont en blauw van de harde val op het fietspad.

Wie is de man met de golftas?

pet flessen

barbecuebarrel cool