Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Den Haag – 90-jarige vrouw opgelicht

Een vrouw van 90 jaar uit Den Haag is een heleboel sieraden en bijna 1500 euro kwijtgeraakt aan oplichters. Die maakten haar wijs dat de sieraden veiliggesteld moesten worden om te voorkomen dat dieven ermee aan de haal zouden gaan. Terwijl ze thuis werden opgehaald is ook haar bankpas gestolen.Het slachtoffer wordt op maandag 15 januari gebeld door iemand met een verhaal over fraude en diefstal. Ze krijgt allerlei vragen en wordt wijsgemaakt dat het beter is om haar waardevolle sieraden ergens veilig te laten stellen.
Ook moet ze haar pincode geven. De vrouw is zo overrompeld door het verhaal, dat ze meewerkt. Ze vertelt de code en gaat op zoek naar haar sieraden, omdat die even later thuis opgehaald zullen worden.


Die middag verschijnt er een jongeman bij het appartementencomplex van de vrouw aan de Theo Mann-Bouwmeesterlaan. Hij is in de hal even met zijn telefoon bezig, belt vervolgens aan en wordt binnengelaten.
De 90-jarige vrouw vraagt hem even te gaan zitten in de keuken en biedt hem iets te drinken aan, maar dat wil hij niet. Terwijl zij op zoek gaat naar een envelop en de sieraden verzamelt, blijft de jongeman alleen in de keuken. Op dat moment moet haar bankpas uit haar portemonnee zijn gestolen.


Bijna 1500 euro afgerekend
Even later die middag duikt dezelfde man op bij Amac aan de Wagenstraat, een winkel waar elektronica wordt verkocht. Hij rekent daar bijna 1500 euro af met de pas van het slachtoffer.
Naast het geld is ze ook sieraden kwijt: twee gouden broches, een gouden slavenarmband en een lange gouden ketting zijn van haar gestolen. Net als verschillende ringen: een met een saffier en briljanten, een met een parel, en vier witgouden ringetjes.

barbecuebarrel cool