Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Bergen – Vrouw plundert rekening

Een 71-jarige vrouw uit de gemeente Bergen is slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude. De vrouw die geld opneemt van de bankrekening van de vrouw is vastgelegd op camerabeeld. Herkent u deze vrouw? Laat het weten.

Op 8 januari 2024 omstreeks 14.30 uur wordt het slachtoffer gebeld door een vrouw die zich voordoet als een medewerker van de senioren helpdesk van de bank. De zogenaamde bankmedewerkster vertelt haar dat een groot geldbedrag is overgemaakt naar het buitenland. De bank zou deze overboeking geblokkeerd hebben. Voor de veiligheid moet mevrouw haar bankpas aan een andere bankmedewerker afgegeven. Deze persoon zou langskomen.

Haar bankpas inclusief pincode zijn vervolgens door een onbekende vrouw bij haar opgehaald. Ook haar telefoon heeft zij afgegeven om uit te lezen welk virus geïnstalleerd zou zijn. Vervolgens zijn grote bedragen van de rekening van de 71-jarige vrouw afschreven. Zo is er onder andere met haar bankpas afgerekend bij een elektronicazaak aan de Noorderkade in Alkmaar. De vrouw die betaald met de bankpas van het slachtoffer is vastgelegd op camerabeeld. Er is in totaal ruim 6.000 euro buitgemaakt.

Signalement verdachte
De vrouw is licht getint, heeft lang, zwart krullend haar en draagt lange nagels en heeft lange wimpers. Ze draagt een donkerkleurige jas met bontkraag van het merk Canada Goose.

barbecuebarrel cool