Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam – Man staat te schieten bij hotel


Woensdagavond 11 augustus heeft een nog onbekende man een vuurwapen afgevuurd op de Wiltzanghlaan in Amsterdam-West. Hierbij raakt gelukkig niemand gewond, maar de politie wil uiteraard alsnog graag weten wie deze man is. Het schietincident en een verdachte staan op beeld.

Op die beelden is te zien dat iemand aan de achterzijde van het hostel, tussen het hostel en de A10, een aantal schoten heeft afgevuurd op de bosjes en vervolgens hard wegrent. Andere beelden laten zien dat deze man voorafgaand en na het schietincident uit/in een donkerkleurig voertuig stapt.

Op de avond van 11 augustus rond 21.00 uur hoort een medewerker van het hostel aan de Wiltzanghlaan een paar harde knallen. Hij vertrouwt de situatie niet en vraagt daarom later aan een collega om de camerabeelden rond dat tijdstip te bekijken. Op de beelden is te zien dat iemand aan de achterkant van het hostel loopt, richting de Haarlemmerweg.

In zijn handen heeft hij een rode plastic tas. Hij kijkt even om de hoek en loopt daarna weer terug. Vervolgens lost hij een aantal schoten met het vuurwapen in de richting van de bosjes, die zich tussen het pad en de A10 bevinden. Tijdens het schieten blijft het vuurwapen in de rode tas zitten. De man rent daarna terug naar de Wiltzanghlaan. Daar stapt hij in dezelfde donkerkleurige auto die hem even daarvoor op dezelfde plek heeft afgezet. De auto rijdt daarna de Sinjeur Semeynsstraat in. 

Signalement verdachte
Het signalement van de man op de beelden is als volgt:

  • Man;
  • Getinte huidskleur;
  • Slank/fit postuur;
  • Kort geschoren, donker haar;
  • Donkere baard;
  • Droeg een zwart T-shirt van het merk Stone Island, een korte spijkerbroek en zwarte sportschoenen.

Niemand gewond
De onbekende man heeft op de bosjes geschoten en hierbij is gelukkig niemand geraakt. Dat neemt echter niet weg dat het erg gevaarlijk is om een vuurwapen af te vuren op de openbare weg. Waarom de man het vuurwapen daar heeft afgevuurd, is nog onduidelijk en wordt verder onderzoek. Informatie hierover is uiteraard welkom bij de recherche.

Zaaknummer:
2021164592

barbecuebarrel cool