Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam – Man met knuppel overvalt juwelier

Op zondagochtend 27 september wordt rond 11.30 uur een juwelierszaak aan de Reguliersgracht in Amsterdam Centrum overvallen. De verdachte, een in zwart geklede donkergetinte man, heeft de aanwezige medewerkster bedreigd met een metaalkleurige knuppel en heeft een grote hoeveelheid sieraden buitgemaakt.

Vlak nadat de winkel om 11:00 uur is geopend door de medewerkster (het latere slachtoffer), ziet zij een man over de straat lopen. Deze man loopt langs de zaak over de Reguliersgracht. De kleding en de manier van lopen vallen haar op: de man is geheel in zwarte kleding gekleed, draagt een capuchon met daaronder een pet en hij loopt enigszins gebogen. Hij draagt een lege rode boodschappentas van supermarkt Vomar.

Terwijl ze doorgaat met haar werkzaamheden in de winkel, besluit ze de toegangsdeur op slot te doen omdat de uitstraling van de man die ze zojuist had zien lopen, haar geen goed gevoel gaf. Voordat de medewerkster de deur op slot kon doen, stond de man die even daarvoor langs de winkel was gelopen in de winkel. Hij draagt de Vomar-tas in zijn ene hand en in zijn andere hand een metaalkleurige (honkbal)knuppel. Aan beide handen draagt de verdachte zwarte handschoenen.

Onder bedreiging van deze knuppel heeft de medewerkster diverse sieradenkasten moeten openmaken en de boodschappentas van de verdachte moeten openhouden. De verdachte heeft de sieraden uit de vitrines in de boodschappentas gedaan.

Nadat diverse sieradenkasten geheel of gedeeltelijk door de verdachte zijn leeggehaald, schreeuwt de verdachte dat het slachtoffer “naar boven moet gaan” en door met de knuppel haar te porren zet hij zijn boodschap kracht bij. Ook zegt hij op dreigende toon dat ze niet de politie mag bellen. Daarop verlaat de verdachte de winkel en gaat linksaf de Reguliersgracht op.

Signalement
Op basis van de camerabeelden is van de verdachte het volgende signalement opgesteld:

  • man;
  • donker getinte huidskleur;
  • circa 1.80 a 1.85 meter lang;
  • zwarte jas met capuchin van The North Face;
  • zarte broek, zwarte schoenen, zwarte handschoenen en zwart mondkapje.
pet flessen