Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Alphen ad Rijn – Woningovervallers maken bruidsjurk buit

De twee mannen die een huis aan de Kaninefatendreef in Alphen aan den Rijn hebben overvallen, hebben een tv, sieraden en een koffer met een bruidsjurk buitgemaakt. Ze hebben de slachtoffers van 54 en 59 jaar daarvoor bedreigd met een vuurwapen en een mes, geschopt, geslagen en vastgebonden.

De slachtoffers liggen in de nacht van zondag 23 op maandag 24 oktober rond 3.00 uur te slapen. Plotseling staan er twee mannen in hun slaapkamer. Ze worden bedreigd met een vuurwapen en een mes en de daders willen weten waar de kluis is. Maar die hebben de slachtoffers niet. De mannen geloven dat niet en worden steeds gewelddadiger. De man en de vrouw worden geslagen, geschopt en uiteindelijk vastgebonden.


De overvallers doorzoeken het huis en vragen steeds weer waar de kluis en het geld is, waarop de slachtoffers blijven aangeven dat dat er niet is. Ze worden op hun hoofd geslagen, de man wordt met het mes bewerkt en ze proberen de vrouw te smoren. Dan roept ze dat alles wat ze heeft in haar koffer zit.


Pas na een uur bevrijd
Die koffer nemen de overvallers mee, net als een aantal sieraden van de vrouw en de tv. Voor ze vertrekken plakken ze de monden van de slachtoffers af en maken hun telefoons onklaar. Pas na een uur weten de twee zich te bevrijden. Zowel de man als de vrouw zijn gewond geraakt aan hun hoofd en moeten worden behandeld in het ziekenhuis. Naar omstandigheden gaat het nu weer goed met hen.


De verdachten zijn gefilmd terwijl ze na de overval met de buit over straat lopen. Ook voor de overval zijn ze vastgelegd door meerdere camera’s in de buurt . De een is wat langer dan de ander. De kleinste draagt een zwarte broek met twee witte strepen aan de zijkant ter hoogte van de knieën, een zwarte jas en zwart-witte sportschoenen.
De langste man draagt een blauwe spijkerbroek met scheuren en draagt deze wat afgezakt van zijn billen. Verder heeft hij een donkere jas met lichte mouwen en opvallende rood-witte sportschoenen aan. De leeftijd van deze man wordt geschat op 25 tot 30 jaar.