Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Almere-Deurbel filmt woningovervallers

Op zaterdagavond 15 februari rond 20.30 uur overvallen twee mannen een echtpaar in hun huis aan de Annie M.G. Schmidtweg in Almere. De bewoonster is volledig in paniek toen één van de daders in gevecht raakt met haar man. Op het moment van de overval heeft het echtpaar hun kleinkinderen te logeren.

Na een korte worsteling zijn de daders gevlucht zonder iets mee te nemen. Het is niet duidelijk waarom ze juist déze slachtoffers overvielen. Gelukkig sliepen de kleinkinderen al en hebben zij niets van de overval meegekregen.

Mijn vrouw was helemaal in paniek. Die dacht alleen maar aan de kinderen boven.”

Slachtoffer woningoverval
Kenmerken overvallers
Dader 1 heeft een donkere huidskleur, is lang en gespierd en had ten tijde van de overval een baard. Hij had een mes bij zich en sprak met een zware stem.
Zijn handlanger heeft ook een donkere huidskleur en is kleiner dan 1.80 meter.

Worsteling
Tijdens de worsteling is de bewoner samen met één van de overvallers hard ten val gekomen. De trap raakte daardoor beschadigd. Mogelijk heeft de overvaller na 15 februari last gehad van die val. Dit kan in zijn omgeving zijn opgevallen.

Vluchtauto
Waarschijnlijk zijn de daders na de overval in een auto gestapt die gereed stond op de Godfried Bomansstraat. Wie heeft tips?