Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

A2 afgesloten na dreiging rond misdaadjournalist John van den HeuvelMisdaadverslaggever John van den Heuvel laat weten dat er donderdag rond Amsterdam een incident is geweest, wat eerder op de dag in de afsluiting van de A2 resulteerde. De beveiligers waarmee de misdaadjournalist op pad was, hebben direct na het incident het zogeheten voorzorgsprotocol in gang gezet, zegt Van den Heuvel. Daarop zijn extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Van den Heuvel zegt “blij” te zijn dat zijn “beveiligers scherp zijn en adequaat handelen”.

“De politie doet onderzoek naar het incident en ik heb het volste vertrouwen dat dit op een juiste wijze gebeurt”, aldus de misdaadjournalist. Politiebronnen verklaren tegenover het AD dat Van den Heuvel mogelijk werd gevolgd. Ook zouden er motoren op de A2 gezien zijn. Agenten hebben na een achtervolging één auto staande gehouden en een verdachte gearresteerd, zo meldt de politie via Twitter.

Van den Heuvel is met een politiehelikopter naar het hoofdbureau van de Landelijke Eenheid in Driebergen overgebracht, wat op dat moment de geschiktste locatie was met het oog op de veiligheid. Daar is gedurende anderhalf uur extra beveiliging ter plaatse geweest. De extra beveiliging is inmiddels opgeheven, aldus een politiewoordvoerder.

De A2 tussen Breukelen en Maarssen was donderdag rond 13.00 uur tijdelijk in beide richtingen afgesloten vanwege een politieactie. De weg werd rond 14.25 uur ter hoogte van Maarssen weer in beide rijrichtingen vrijgegeven.

plantenbak

binbin small