Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

600 kilo cocaïne en bijna 2 miljoen cash gevonden in woningen in Rotterdam

Voor de productie van drugs, drugshandel of -opslag wordt vaak gebruik gemaakt van appartementen in duurdere woontorens, waar weinig sociale controle is en de criminelen redelijk ongestoord hun gang kunnen gaan. De criminelen die gebruik maakten van een appartement in een woontoren aan de Strevelsweg kwamen er echter niet mee weg. Zowel aan de Strevelsweg als de Lange Hilleweg werd afgelopen zondag 300 kilo cocaïne gevonden, 600 kilo in totaal dus. In een appartement aan het Kruisplein werd in totaal 1.927.270 miljoen euro gevonden.

foto: politie

Inbeslaggenomen drugs uit Rotterdam
Drugshandel is levensgevaarlijk. Niet alleen voor de criminelen die zich er mee bezig houden en snel verwikkeld raken in conflicten met leveranciers, uitvoerders, dealers en concurrenten. Deze ongure figuren, die het gebruik van geweld niet schuwen, leveren ook een direct gevaar op voor de hele buurt waar zij opereren. Schietpartijen, explosies, maar ook overlast door gebruikers.

Observatie
De politie had informatie dat een appartement aan de Strevelsweg vermoedelijk gebruikt werd voor de opslag van drugs. Onder leiding van een officier van justitie werd een strafrechtelijk onderzoek gestart. De politie hield de woning enige tijd in de gaten en zag regelmatig twee mannen met grote tassen de woning in en uit gaan. Agenten volgden de mannen ook heimelijk naar een woning aan de Lange Hilleweg die eveneens regelmatig met grote tassen werd bezocht.

Drugs en vuurwapen
In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november deed de politie met het Openbaar Ministerie een instap op beide adressen en vond zowel op de Strevelsweg als op de Lange Hilleweg 300 kilo cocaïne. Op de Strevelsweg was de drugs verstopt in een verborgen ruimte in de woning. In de verborgen ruimte lag ook een vuurwapen en munitie.