Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Utrecht – Man op slippers steelt scooter

Op zondagmiddag 13 augustus wordt een geparkeerde scooter gestolen op de Stationsstraat. De diefstal staat haarscherp op bewakingsbeeld.

De eigenaar van de scooter, een 17-jarige jongen uit IJsselstein, zet rond 08:00 uur zijn scooter op slot op de Stationsstraat. Als hij rond 17:00 uur terugkomt van zijn werk, is de scooter verdwenen.

Op het bewakingsbeeld is te zien hoe twee mannen rond 13:30 uur op één scooter aan komen rijden op de Catharijnesingel. De bijrijder stapt af en loopt de hoek om de Stationsstraat in, terwijl de bestuurder op de uitkijk blijft staan. De bijrijder loopt op een rijtje geparkeerde scooters af, waar hij een korte inspectie uitvoert over welke scooter het makkelijkst te stelen is. Als hij de scooter van de 17-jarige jongen in het vizier heeft, loopt hij eventjes weg.

Even later komt hij weer terug, nu samen met zijn maatje. Hij gaat op de scooter zitten en begint het slot te forceren, maar dit gaat niet zo gemakkelijk. Hij blijft een paar minuten prutsen, terwijl zijn kompaan weer op de uitkijk gaat staan. Dan krijgt hij het slot tóch open, en rijdt hij met de scooter weg.

barbecuebarrel cool