Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Schiphol-Man steelt zes pallets met Apple-watches

Op zaterdag 16 mei 2020 wordt rond 19:00 uur een grote partij Apple-‘smartwatches’ gestolen uit de loods van een transportbedrijf op Schiphol-Oost. De man die met andermans vrachtwagen de lading ontvreemdde, staat zeer herkenbaar op bewakingsbeelden.

Het gaat om een getinte man met een corpulent postuur. De dag van de overval had hij een baardje en droeg hij zijn haar strak naar achteren in een staart. Hij had een Adidas-traingspak aan met het logo van Real Madrid erop. Om het terrein op te komen, gebruikte de man een vermoedelijk vals identiteitsbewijs – waarop de naam E.G. Emilov stond.

Iveco-vrachtwagen
De ladingdief reed die dag in een kleine, witte vrachtwagen van het merk Iveco. Deze behoort vermoedelijk toe aan een bedrijf uit Noord-Brabant. Tijdens de ladingdiefstal zaten er gestolen kentekenplaten op, met de combinatie V-181-RN. Het lijkt er overigens op dat de eigenaar van de witte vrachtwagen niets met de diefstal te maken heeft.

Gestolen kentekenplaten
De kentekenplaten zijn gestolen vanaf Schiphol-Rijk. Ze komen van een gele Mercedes Sprinter die geparkeerd stond in een parkeervak ter hoogte van de bocht Aalsmeerderdijk – Capronilaan. De diefstal van de kentekenplaten moet gepleegd zijn tussen 18:00 uur op vrijdag 15 mei en het moment van de diefstal: rond 18:50 uur op zaterdag 16 mei.

Medeplichtigen
Er is in ieder geval één medewerker van het transportbedrijf geïdentificeerd die vermoedelijk heeft geholpen de diefstal mogelijk te maken. Hij is aangemerkt als verdachte en is aangehouden. Er wordt niet uitgesloten dat er mogelijk meer mensen bij de diefstal betrokken waren.

De buit
Er zijn die dag zes pallets buitgemaakt met een partij van 4.400 smartwatches. Het gaat om Apple Watches, type 3, deels met zwarte sportbanden en deels met Nike-polsbanden. De lading heeft een waarde van zo’n 530.000 euro. Mogelijk is geprobeerd om delen van de partij te verkopen.