Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Jongens van 13, 14 en 15 aangehouden na mishandeling oudere man in Pijnacker

De politie heeft drie jongens aangehouden voor de mishandeling van een oudere man in Pijnacker, bij Delft. De man zou door twee van hen zijn geslagen terwijl een derde verdachte de mishandeling zou hebben gefilmd.

Het incident gebeurde afgelopen maandag rond 14.30 uur. Volgens de politie liet de man zijn hond uit toen hij een groepje jongeren tegenkwam, van wie er drie achter de man aanliepen. De aanleiding voor het geweld is nog onduidelijk. Het slachtoffer raakte lichtgewond. De politie startte een onderzoek nadat de video van de mishandeling op sociale media veelvuldig werd gedeeld. De drie verdachten van 13, 14 en 15 jaar uit Pijnacker zijn vanochtend aangehouden.

Burgemeester Lugthart van de gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft vol afschuw gereageerd op het incident. “Het gedrag van deze jongeren is onaanvaardbaar en wordt niet getolereerd. Door de politie is direct ingegrepen, drie verdachten zijn inmiddels aangehouden. Dat jongeren mensen belagen, mishandelen en dit ook nog eens trots filmen, dat gaat er bij mij niet in.”

Beelden van mishandeling massaal gedeeld
De video van de mishandeling wordt sinds maandag massaal gedeeld op sociale media, meldt Omroep West. De beelden maken veel los, net als bij een eerder incident op station Bijlmer Arena in Amsterdam. Toen werd iemand door een groep jongeren mishandeld en op het spoor geduwd. Ook die beelden leidden op sociale media tot ophef. In verband met de mishandeling heeft de politie zes jongens tussen de 15 en 17 jaar aangehouden.

barbecuebarrel cool