Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Holten – Hoogbejaarde vrouw bestolen van 20 duizend euro

Op 30 april 2021 werd een 85-jarige vrouw uit Holten gebeld door iemand die zich voordeed als medewerkster van haar bank. De vrouw aan de telefoon beschikte over zoveel vertrouwelijke informatie van het slachtoffer uit Holten, dat het slachtoffer in de veronderstelling was dat zij daadwerkelijk haar bank aan de telefoon had.
Een kwartier later stond er een jongen aan de deur om de pinpas van mevrouw op te halen. Van deze jongen is het volgende signalement bekend:

  • Donkere huidskleur
  • Leeftijd tussen de 25 en 30 jaar
  • Kort, donker, krullend haar
  • Donkere kleding
  • Hij sprak goed Nederlands

Nog diezelfde dag werd er in Deventer duizenden euro’s opgenomen van de rekening van het slachtoffer en de volgende dag werd er nogmaals voor duizenden euro’s opgenomen in Diemen. Het geld opnemen gebeurde zowel in Deventer als Diemen door dezelfde persoon, hij is te zien op onderstaande beelden. Onduidelijk is of hij ook de man is die de pinpas heeft opgehaald bij het slachtoffer.

De man die het geld opnam heeft een fors postuur en droeg een zonnebril op met rechthoekige glazen. Verder droeg hij een zwart vest met het motief van Burberry langs de rits, een donkere broek en witte sneakers.

Zaaknummer:
2021199083

Wie heeft tips? Bekijk ook de video: