Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Den Haag – Wie is overvaller van middelbare leeftijd?

Door te gooien met wat spullen die op de toonbank lagen, heeft de eigenaar van een supermarkt een gewapende overvaller weggejaagd. Die dreigde met een groot mes en is uiteindelijk zonder buit vertrokken. Uit camerabeelden blijkt dat hij al ruim voor de overval in de buurt van de winkel was.Supermarkt Julka aan de Van Zeggelenlaan in Den Haag is op vrijdag 31 maart het doelwit van de gewapende man. Anderhalf uur voor de overval leggen camera’s hem voor het eerst vast als hij buiten langsloopt. Rond 23.00 uur is hij terug. Hij loopt wat heen en weer langs de winkel en blijft een paar minuten staan op de stoep aan de overkant. Waarschijnlijk wacht de man op het juiste moment om toe te slaan.
Als de overvaller naar binnen gaat, loopt hij meteen op de 40-jarige eigenaar af, die op dat moment alleen in de zaak staat. De man roept dat hij geld wil hebben en dreigt met een groot mes. Het doodsbange slachtoffer verdedigt zich door het mes af te weren en met spullen naar de overvaller te gooien. Dat heeft succes: de man gaat er zonder buit vandoor.

Na de overval is de man gevlucht via de Van Zeggelenlaan, Pieter Spastraat, Schoolmeesterstraat, Capadosestraat en de Withuysstraat. Hij is voor het laatst gefilmd op het moment dat hij richting de Laakkade loopt. Onderweg heeft hij zijn mes achtergelaten.

De overvaller is goed in beeld. Het is een man van 40 tot 50 jaar oud met een gezet postuur. Hij is zo’n 1,70 tot 1,75 meter lang, draagt een bril en spreekt met een accent, mogelijk Pools. Tijdens de overval droeg hij donkere kleding, een muts, witte handschoenen en lichtbruine schoenen.

barbecuebarrel cool