Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Den Haag – Man(41) doodgeschoten

De politie heeft beelden vrijgegeven van twee verdachten van het dodelijke schietincident aan de Wenckebachstraat in Den Haag, eind juni. Daarbij is een 41-jarige Hagenaar om het leven gekomen. De verdachten rijden op een motor en zijn na het schieten gevlucht in de richting van de wijk Ypenburg.


De schietpartij gebeurt op vrijdagavond 23 juni om 20.40 uur. Het slachtoffer rijdt op dat moment in zijn lichtblauwe Renault Twingo in de Wenckebachstraat vlakbij de kruising met de Noordpolderkade, als hij van dichtbij wordt neergeschoten vanaf een motor waar twee personen op zitten.

De man is nog gereanimeerd door de hulpdiensten. Dat mag niet meer baten: hij overlijdt ter plekke. De politie heeft de hele nacht sporenonderzoek gedaan in de straat. Een Team Grootschalige Opsporing doet verder onderzoek naar de zaak en heeft beelden van de verdachten gevonden.

De twee verdachten zijn in het donker gekleed en rijden op een donkere motor met een witte kentekenplaat. De bestuurder lijkt iets wits om de linker pols te hebben. Mogelijk is dat een verband, vanwege een blessure. Wellicht zegt dat iemand iets.
De bijrijder draagt een helm met een brede witte streep bovenop en is deels in het gezicht te zien.

De politie heeft ook de routes die het slachtoffer en de verdachten hebben gereden in kaart gebracht. De 41-jarige Hagenaar rijdt die vrijdagavond in een Renault Twingo vanaf de A13 via de Rotterdamsebaan en de Victory Boogie Woogietunnel Den Haag in.
Op de Binckhorst slaat hij linksaf, om via de Mercuriusweg, de Trekvlietbrug en de Neherkade de Rijswijkseweg op te gaan. Vervolgens slaat hij om 20.40 uur linksaf de Wenckebachstraat in.

De motor met de verdachten is zo’n vijf minuten eerder in beeld op de Laan van Hoornwijck. Via de Hoornbrug en de Haagweg rijden ze naar de Rijswijkseweg.
Ze rijden in eerste instantie langs de Wenckebachstraat, maar keren ter hoogte van de kruising met de Draaistraat en gaan dan linksaf de Wenckebachstraat in, waar het slachtoffer in zijn auto wordt beschoten.
Vlucht richting Ypenburg
Na het schietincident rijdt de motor vermoedelijk via de Noordpolderstraat naar de Trekweg. Die gaat in Rijswijk over in de Cromvlietkade. Aan het eind daarvan nemen ze de Geestbrug en vluchten verder via de Hoekweg in Voorburg. Aan het einde daarvan ligt de Nieuwe Tolbrug, een fietspad waar zo’n motor helemaal niet mag rijden. Misschien is die daarom wel opgevallen, want de verdachten zijn er gewoon overheen gereden.
Vervolgens zijn ze via de Westvlietweg opnieuw een fietspad, het Meijvlietpad, op gegaan en verder gereden langs de bediencentrale van de Victory Boogie Woogietunnel en het parkeerterrein van Drievliet, om uiteindelijk het viaduct over de A4 te nemen. Aan het eind daarvan ligt een fietsrotonde aan de rand van de wijk Ypenburg. Vanaf dat punt weet de politie nog niet hoe de verdachten verder zijn gevlucht. Wie daar iets van heeft gezien of camerabeelden heeft, wordt gevraagd zich te melden.
Ook nog getuigen gezocht
Verder komt de recherche nog altijd graag in contact met mensen die iets hebben gezien of gehoord van het schietincident in de Wenckebachstraat, en die nog niet met de politie hebben gesproken.

pet flessen