Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Den Haag – Brandstichter zet eigen misdaad op Snapchat

De man die in juni een vuurwerkbom liet ontploffen bij een huis aan de Mijtensstraat in Den Haag, heeft daarvan zelf een filmpje gemaakt dat op Snapchat is verschenen. De man is ook gefilmd door een aantal bewakingscamera’s en de politie hoopt dat iemand hem aan de hand van die beelden herkent.

In de vroege ochtend van zaterdag 5 juni worden de bewoners opgeschrikt door een harde knal. Twee voordeuren en twee geparkeerde auto’s raken beschadigd.

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe een man die ochtend rond 5.10 uur aankomt bij de woning en aan de slag gaat. Hij is ongeveer een halve minuut bezig met het aansteken van de inhoud van een blauwwitte tas van Albert Heijn. Ondertussen filmt hij met zijn telefoon wat hij doet. Er ontstaat brand en daarna volgt er een explosie.

De politie vermoedt dat er een stuk vuurwerk is aangestoken, en dat daarmee een brandbare vloeistof tot ontbranden is gebracht. Het motief voor de ontploffing bij het huis in onduidelijk en daarom krijgt de politie daar graag meer informatie over.

screenshot uit Snapchatfilmpje

In het filmpje dat door de dader is gemaakt en dat op Snapchat is geplaatst, wordt gesuggereerd dat het om een geldgeschil gaat. Maar de bewoners van het huis hebben geen idee waar het over gaat en denken dat de dader zich in het adres heeft vergist.

Man rijdt op HTM-fiets
De man is in het donker gekleed. Wat opvalt, is dat hij een litteken op zijn achterhoofd heeft. Hij rijdt op een rode fiets met een wit spatbord en een wit bagagerek voorop. Het gaat om een deelfiets van HTM.

De verdachte lijkt een litteken te hebben. Wie is het? Tips welkom.

binbin small